Študijski ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijskem Štajerskem

Friday, 31 May 2019 17:34

SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL), je 23.maja 2019 organiziralo študijski ogled referenčnih objektov lesene gradnje na avstrijski Štajerski. Študijskega ogleda se je udeležilo 50 arhitektov, študentov arhitekture, podjetij, ki se ukvarjajo z leseno gradnjo ter drugih. SRIP PSiDL zasleduje cilj integracije izdelkov v čim bolj celovito ponudbo rešitev zdravega bivalnega in delovnega okolja prihodnosti. 

Med pomembnimi aspekti je razvoj kvalitetne gradnje z lesom, pametnih, tehnološko, energetsko ter ekološko naprednih stavb. Študijski obiski primerov lesene gradnje presežkov v tujini, pripomorejo k boljšemu razumevanju zadnjega stanja tehnologije in arhitekture lesene gradnje.

Ogled je vključeval več zanimivih lesenih stavb v Leobnu ter Gradcu, različnih tipologij ter v različnih fazah izvedbe oz. uporabe. Udeleženci so si ogledali tudi Smart City kompleks, kje mesto Gradec testira nove pametne in zelenih tehnologije in koncepte.

Pri organizaciji študijskega ogleda je sodeloval Holzcluster Steiermark.

Načrtovani dogodki

There are no up-coming events

Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan 300px MGRT slo

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline