Predstavitev SRIP

Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL) predstavlja eno izmed devetih ključnih dolgoročnih razvojnih partnerstev v podporo Strategiji pametne specializacije Slovenije (S4), katere ambicija je, da Slovenija na nišnih področjih preide od sledilca do soustvarjalca globalnih trendov.

SRIP PSiDL združuje deležnike, ki delujejo na širokem področju pametnih in trajnostnih stavb, s fokusi na les in lesno verigo, naprednih nebiogenih gradbenih proizvodov, pametnih naprav in sistemov, aktivnega upravljanja stavb in uporabniku prilagojenega ambienta.

SRIP SPiDL prepletanje stebrov

SRIP PSiDL združuje člane treh združenj; Združenja lesne in pohištvene industrije pri Gospodarski zbornici Slovenij (GZS ZLPI), Zavoda za trajnostno in inovativno gradbeništvo (Z TIGR) in inovacijskega grozda TECES.

logo gzs slovenski RGB   teces logo podpis ns  tigr

 

Kaj so Strateško razvojna inovacijska partnerstva (SRIP)?

SRIP-i so dolgoročno partnerstvo med podjetji, raziskovalno sfero, državo in občinami ter povezovalci, uporabniki in nevladno sfero - t. i. 'četvorna vijačica' (quadruple helix), ki povezuje naložbene in intelektualne potenciale slovenskih deležnikov in jim organizira celovit razvojno-inovacijski ekosistem s ciljem prodora na globalne trge in močnejšega pozicioniranja na prednostnih področjih S4.

Več o Strategij pametne specializacije Slovenije (S4) in devetih ključnih strateških razvojno inovacijskih partnerstvih na spletni strani Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Načrtovani dogodki

There are no up-coming events

Objave

Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan 300px MGRT slo

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline