Izobraževanje: 6 Sigma Green Belt - maj 2020

Na podlagi interesa članov organiziramo skupno 10- dnevno izobraževanje "6 SIGMA GREEN BELT", izvajalca Mateja Hohnjeca, ki se bo pričelo 21. maja 2020, v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana. 6-Sigma Green Belt je 10-dnevno izobraževanje v 5 sklopih, kjer se udeleženci naučijo uporabljati sistematiko DMAIC in orodja, ki nastopajo v njej. Šolanje je razdeljeno na tri sklope in med sklopi je običajno 3-4 tedne časa za delo na konkretnem projektu. To je prva stopnja v 6-Sigma izobraževanju, ki ga je pa možno nadgraditi z dodatnim 10-dnevnim izobraževanjem za 6-Sigma Black Belt.

V sodelovanju z organizatorjem omogočamo vsem udeležencem iz vrst članov TECES / SRIP PSiDL znižanje stroška izobraževanja na dogodku v okviru aktivnosti trajne podpore razvoju kadrov članov.

Supported by TECES EN

Komu je namenjeno

Strokovnjakom v podjetjih, ki se bodo v podjetju ukvarjali z zahtevnejšimi problemi.

Ključna področja

projektno vodenje

Pridobljena znanja

V 6-Sigma Green Belt izobraževanju boste dobili osnovne informacije o 6-Sigmi in se spoznali z orodji in tehnikami, ki se uporabljajo skozi vseh pet faz sistematike DMAIC. Usposobljeni boste voditi in izpeljati enostavne do srednje težke projekte po sistematiki DMAIC oz. boste lahko pomagali Black Beltu pri večjem in zahtevnejšem projektu. Med samim šolanjem boste pridobili znanje za delo s programskim orodjem MINITAB, ki služi za statistične in grafične analize podatkov. Pogosto obstaja bojazen pri uporabi nove programske opreme, a dosedanje izkušnje kažejo zelo pozitiven odziv udeležencev pri uporabi tega programa. Omogoča enostavno vizualizacijo in interpretacijo podatkov.

Udeleženci naj pridejo na prvi blok z okvirno idejo za projekt, ki ga bodo vodili in izvajali skozi celotno šolanje. Običajno so prvi projekti povezani z zmanjšanjem izmeta, zvišanjem izkoriščenosti opreme, skrajšanjem pretočnega časa itd. Delo na projektu je obvezno in le uspešno zaključen projekt vam zagotovi pridobitev certifikata o opravljenem šolanju za Green Belta. Običajno so prihranki že prvega, učenega projekta večkratnik investicije v izobraževanje. Vsi udeleženci morajo imeti s seboj na vseh blokih prenosni računalnik.

Termini izvedbe

Pet sklopov po 2 dni:

 • 1. sklop: 21. maj 2020, zadnji sklop 8. julij 2020

Vsebina izobraževanja

 • Osnovne informacije o 6-Sigmi,
 • Sistematika DMAIC, ki se v 6-Sigmi uporablja za izboljševanje obstoječih produktov in procesov
 • Analiza merilnega sistema (MSA)
 • Sposobnost procesov (cp, cpk, pp, ppk in stopnja sigme)
 • Pridobivanje znanj za grafično in statistično analizo podatkov
 • Odločanje na podlagi podatkov s pomočjo hipotez
 • Kreativnostne tehnike
 • Kontrolne karte (SPC)

Udeleženci pridobljeno znanje že med izobraževanjem uporabijo na svojem realnem projektu.

Trajanje izobraževanja

 • 80 pedagoških ur
 • 5 terminov po 2 dni

Prijava

Prijavo na dogodek izvedite na spletni strani izvajalca / organizatorja dogodka (pri prijavi obvezno dopišite kodo za popust TECES). Za člane TECES / SRIP PSiDL smo pripravili zelo ugodno ponudbo. Zaradi lažjega usklajevanja skupne udeležbe in podpore nas OBVEZNO obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Opozorilo

TECES ne odgovarja za pravilnost vsebin in morebitne spremembe programa s strani organizatorja. Za to je potrebno slediti uradno spletno stran dogodka.

Izvajalec

Predavatelj Matej Hohnjec, ki sodeluje tudi v 3ZEN ima več kot deset let izkušenj na področju sistematičnih izboljšav in inoviranja. Znanje je pridobival predvsem v tujini (Nemčija, ZDA,…). Je poznavalec različnih metodologij 6-Sigma, Lean, TPM, TRIZ itd. Ta raznovrstnost je ključna prednost predavatelja, saj lahko za določen problem uporabi najbolj primerno orodje. Predavatelj sodeluje z uspešnimi slovenskimi podjetji LTH Castings, Domel, Eti, Iskra Mehanizmi itd.

Podatki o dogodku

Pričetek dogodka 21.05.2020 8:00
Zaključek dogodka 08.07.2020 15:00
Cena možnost znižanja stroška udeležbe za člane TECES / SRIP PSiDL
Lokacija Tehnološki park, Ljubljana

Vstopnice za dogodek

Vrsta pristopnine Cena
Redna cena 3,000.00€
Cena za člane TECES & SRIP PSiDL

Cena za člane TECES na osebo [brez DDV]

1,417.00€

Načrt lokacije

Objave


logo MGRT glava deljena slo
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.