Shadow
Slider

Kompetenčni center za razvoj kadrov v elektroindustriji KOC EEI 4.0 izbran za financiranje

TECES je postal nosilec partnerstva za razvoj kadrov v elektroindustriji. Uspešni smo bili na Javnem razpisu za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov za obdobje od 2017 do 2018 – KOC 2.0. Tako TECES sledi svojemu poslanstvu in opravlja vlogo iniciatorja in integratorja krepitve razvojnih sodelovanj in razvoja kompetenc področja elektronaprav.

Partnerstvo zbrano v KOC EEI 4.0 si je izbralo izziv sedanje realnosti, kot posledice dejstva, da tehnologije in naprave postajajo »pametne« in »inter-operabilne«, opremljene s senzoriji in povezane v vseobsegajočo komunicirajočo mrežo Interneta stvari. Te so med seboj zmožne komunicirati, si sporočati stanje zalog, naročil, posebnih dogodkov, etc. in vse to beležiti, zbirati, analizirati, shranjevati v oblakih in deliti z drugimi preko internetnih in drugih povezav.

Konstantno pospešujoč, dinamičen in sistemsko-razvejan proces digitalne transformacije panožnim partnerjem prinaša spremenjene zahteve do specifičnih znanj na ključnih panožnih delovnih mestih, ki jih bodo zaposleni morali obvladovati v bližnji prihodnosti, če bomo kot celotna slovenska družba želeli biti konkurenčni. Tako veliki zaposlovalci panoge, kot mala in srednja podjetja so podvržena spremembam, ki jih danes prinaša ta transformacija v digitalno upravljanje in spremljanje procesov, proizvodov in zaposlenih z znatno drugačnimi kompetencami potrebnimi za opravljanje dela.

Delovni program naslavlja 5 ključnih panožno specifičnih profilov iz proizvodnje električnih naprav, ki sodelujejo v celotnem življenjskem ciklu izdelka v panogi. To so profili 1 Proizvodni delavec, 2 Razvojni strokovnjak, 3 Prodajni strokovnjak, 4 Produktni vodja, 5 Vodja (oddelka-linijski,)

Vključeni panožni partnerji, ki prispevajo čas svojih zaposlenih, izkušnje in znanje h koordinaciji panožnih kompetenčnih profilov (5) za nadgradnjo kompetenc so; BSH Hišni aparati d.o.o., DOMEL, d.d., ETI Elektroelement d.d., Gorenje d.d., Iskra d.d., KOLEKTOR Sikom d.o.o., KOLEKTOR KFH d.o.o., KOLEKTOR Ascom d.o.o., KOLEKTOR Micro-Motor d.o.o., BARTEC VARNOST d.o.o., ELPRO Križnič d.o.o., ELVEZ d.o.o., STRIP'S d.o.o., TEM Čatež, d.o.o., Piktronik d.o.o., ELPRO Lepenik d.o.o.

Partnerji, ki vodijo delovni program Projektne pisarne kompetenčnega centra so; TECES, Tehnološki center za električne stroje in Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ter Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje za elektronsko in elektroindustrijo (GZS ZEE)

Cilj projekta je vzpostavitev in delovanje kompetenčnega centra za razvoj kadrov v elektroindustriji 4.0. V okviru katerega se bo zviševala usposobljenost na ključnih delovnih mestih v podjetjih, ki zasedajo 5 skladnih panožnih profilov v celotnem življenjskem ciklu izdelka iz panoge. Na ravni izvajanja usposabljanj predvidevamo vključitev vsaj 1.465 zaposlenih. Tem bodo omogočena usposabljanje za pridobivanje novih potrebnih kompetenc za zaposlene v podjetjih

KOC web logoti partnerji 

Zunanji deležniki in splošna javnost, ki jih zanimajo dodatne informacije, lahko kontaktirajo Projektno pisarno KOC EEI 4.0 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Naložbo sofinancirata RS iz EU in Evropskega socialnega sklada.

Strokovna mnenja

 • »Naš cilj je, da prodamo energente, instaliramo obnovljive vire na objekt, hranilnike, toplotne črpalke, storitve pametnega doma, ipd. Želimo imeti čim več partnerjev, ki lokalno optimirajo energije. Te optimizatorje želimo povezati v naš agregator, ki ima veliko informacij, ki jih podeli lokalnim optimizacijskih sistemov – torej že vnaprej napove, kakšne bodo cene za jutri in ti lokalni sistemi lahko že optimirajo kakšna bo poraba energije danes.« Preberite več
  dr. Borut Kozan vodja razvoja energentov v podjetju PETROL d.d.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.
Več informacij o piškotkih na strani Sprejmem Ne sprejmem